Ugrás a fő tartalomhoz

A meleg időjárás a kertbe hívogat, szóval gyújtsa be a kerti grillt, és inspirálódjon a receptjeinkből! Mit grillezzünk? Vannak receptjeink húsok és zöldségek grillezéséhez.
 

Már itt is van! Érzi a grillezett hús, gyümölcs és zöldség illatát? A grillezés egy közkedvelt nyári tevékenység, amely összehozza az embereket, és örömet szerez a finom ételek által. Ha pedig azon gondolkodik, hogy mit grillezzen egy ünnepségre vagy csak úgy szórakozásból, van néhány tippünk és receptünk, amelyek mindenkinek tetszeni fognak!

Mit grillezzünk? Inspiráció mindenkinek!

Akár faszenes vagy brikettes kerti grillje van, akár kompakt elektromos grillje, biztosan érdekli, hogy mit lehet rajta grillezni. Vannak tippjeink a hús szerelmeseinek, de vegetáriánusoknak és vegánoknak is. Mindenki élvezni fogja grill receptjeinket!

Milyen húst érdemes grillezni?

shutterstock_2374014909.jpg

A grillezés klasszikusa a hús – lehet marhahús, sertéshús, csirke vagy hal. Próbálja ki például a pácolt csirkeszárnyakat, amelyek remek előételként szolgálnak, de főételként is ideálisak. Nagyon finomak a grillezett halak is friss fűszernövényekkel. A marhahús kedvelőinek ajánljuk a szaftos ribeye steaket, amelyet grillezés után elég csak borssal és sóval ízesíteni.

SANITINO tipp: Ne felejtse el a húst grillezés előtt legalább 30 percig szobahőmérsékleten pihentetni!

A grillezett sajt egyszerűen nagyszerű ízű!

A grillezett sajtok igazi csemegének számítanak. Próbálja ki a hermelint, a halloumit vagy a camembert. Grillezés előtt megkenheti páccal, és fóliába csomagolhatja, hogy megakadályozza a szivárgást. Nagyszerű ízük van áfonya- vagy szilvaszósszal. A grillezett sajtot előételként, de főételként (például zöldségsalátával) is tálalhatjuk.

shutterstock_657170374.jpg
shutterstock_2158868093.jpg

Milyen zöldségeket érdemes grillezni?

A grillezett zöldségek nemcsak egészségesek, de finomak is. Kiegészítheti vele a húsos ebédet, de akár önálló fogásként is tálalhatja. Nem csak vegetáriánusok és vegánok fogják szeretni. Milyen zöldségeket érdemes grillezni? A kedvelt fajták közé tartozik például a paprika, a cukkini, a padlizsán, a burgonya, a sárgarépa, a zeller, a spárga, a kukorica, a koktélparadicsom, a póréhagyma vagy a zöldhagyma. És hogyan kell elkészíteni a zöldségeket, hogy tökéletesek legyenek?

A megmosott zöldségeket vágja megfelelő darabokra, kenje meg olívaolajjal, és ízesítse fűszernövényekkel.

Milyen gyümölcsöket lehet grillezni?

Ha most azon tűnődik, milyen gyümölcsöket tehet a grillre, van néhány tippünk. Népszerűek például az ananászszeletek, az őszibarack, a dinnye vagy a banán. A gyümölcsökben található cukornak köszönhetően grillezés közben karamellizált ízt kapnak. A grillezett gyümölcsök kiegészíthetik a hús ízét, vagy remek frissítő desszertet alkothatnak - esetleg egy gombóc vaníliafagylalttal és egy kis fahéjjal. Nyami!

Mit grillezzünk – receptek mindenkinek

Grillezett padlizsán és cukkini

shutterstock_2037923513.jpg

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • egy szál rozmaring
  • egy marék kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés:

Vágja a cukkinit és a padlizsánt karikákra vagy szeletekre. Egy tálban keverje össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és a kakukkfüvet. Kenje meg a cukkini és a padlizsán mindkét oldalát ezzel a keverékkel, és grillezze 5 percig mindkét oldalon. Tálalás előtt szórjuk meg rozmaringgal.

Grillezett gomba

shutterstock_561868951.jpg

Hozzávalók:

  • egy nagy csomag gomba
  • grillfűszerek
  • olívaolaj (vagy chiliolaj)
  • nyárs vagy grillnyárs
  • balkáni sajt vagy kecskesajt szóráshoz

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, megkenjük olajjal, és megszórjuk fűszerekkel. Húzza őket nyársra, és grillezze, amíg aranybarnára sülnek. A kész gombákat megszórhatja balkán- vagy kecskesajttal.

Töltött gomba grillen

shutterstock_2201617909.jpg

Hozzávalók:

  • egy nagy csomag gomba
  • kékpenészes sajt
  • grillfűszerek
  • olívaolaj (vagy chiliolaj)

Elkészítés:

Tisztítsa meg a gombát, és kanalazza ki a belsejét. A gomba belsejét a kékpenészes sajttal, az olajjal és a fűszerekkel alaposan keverje össze. Töltse meg a gombafejeket ezzel a keverékkel, és grillezze aranyszínűre.

Grillezett kukorica fűszernövényekkel

shutterstock_2034643580.jpg

Hozzávalók:

  • 4 cső kukorica
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • friss fűszernövények keveréke (petrezselyem, kakukkfű, oregánó)
  • só, bors

Elkészítés:

Főzze a kukoricát vízben körülbelül 5-7 percig. Ezután kenje meg vajjal, és grillezze körülbelül 5 percig, amíg enyhén megbarnul. Tálalás előtt szórja meg apróra vágott fűszernövényekkel, sóval és borssal.

Grillpác kólából

shutterstock_2515526417.jpg

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál méz
  • 5 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál worcestershire szósz
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál almaecet
  • egy kis Coca-Cola
  • nem kötelezően: chili

Elkészítés:

Egy lábasban keverje össze az összes hozzávalót, lassan melegítse fel, és alaposan keverje el, hogy a keverék ne csomósodjon össze. Lehűlés után a keverékkel bekenheti a bordákat, marhasteakeket vagy más grillezendő húsokat.

Mit grillezzünk ünneplésre?

Az ünneplés tervezésekor fontos a változatosságra gondolni. A fent említett recepteken kívül még ilyen dolgokat is készíthet például:

  • Pácolt zöldségnyársak: különböző zöldségek kombinációja nyárson, fűszerolajban pácolva.
  • Grillezett nyársak: zöldségek, hagyma, bacon és csirkedarabok kombinációja.
  • Grillezett pizza: a pizza tészta kedvenc hozzávalóival a grillen is elkészíthető.
  • Gyümölcsnyársak dióval: keményebb gyümölcsfajták nyársra húzva, grillezve, majd dióval megszórva.
  • Grillezett ananász: grillezze meg az ananászszeleteket, és tálalja vaníliafagylalttal.
shutterstock_2315574373.jpg
shutterstock_1192713571.jpg

A grillezés számtalan lehetőséget kínál arra, hogy mit grillezzen. Akár a húst, a zöldséget, a sajtokat vagy a gyümölcsöket részesíti előnyben, mindig talál valamit, ami örömet szerez az ízlelőbimbóinak. Ne felejtsen el kísérletezni a különböző grillreceptekkel, és fedezze fel az új ízeket!

Gabriella Srautova

A főzés számomra az öröm és a kikapcsolódás egyik formája. Szeretek új recepteket kipróbálni, új ízkombinációkat felfedezni és inspirálódni mindazokból, ami a kulináris világban történik. A legtöbb időt a konyhában töltöm, ezért fontos számomra, hogy ne csak stílusos, hanem praktikus is legyen. Hogy a munkámat élvezetesebbé és könnyebbé tegyem, folyamatosan naprakész vagyok az új konyhai segédeszközökkel és kütyükkel, amelyek lehetővé teszik, hogy még inkább magára a főzésre koncentrálhassak. A nyári szezonban a grillpartikon is szívesen osztom meg a barátaimmal és a családommal a kulináris tudásomat.

Kapcsolódó termékek

Eladás
65.610,00 Ft ÁFA-val
Raktáron 1 db
Expedíció holnap
31.570,00 Ft ÁFA-val
Raktáron 1 db
Expedíció holnap
2.980,00 Ft ÁFA-val
Raktáron 5 db
Expedíció holnap
6.580,00 Ft ÁFA-val
Raktáron 3 db
Expedíció holnap
39.390,00 Ft ÁFA-val
Raktáron 1 db
Expedíció holnap
33.450,00 Ft ÁFA-val
Beérkezés raktárunkba általában 42 napon belül
27.450,00 Ft ÁFA-val
Raktáron 1 db
Expedíció holnap
15.350,00 Ft ÁFA-val
Beérkezés raktárunkba általában 42 napon belül
15.350,00 Ft ÁFA-val
Beérkezés raktárunkba általában 42 napon belül

Hasonló kategóriájú cikkek

fel