A kosár tartalma
A kosara üres.
Reklamáció és visszaküldés
Reklamáció bejelentése, információk a reklamáció menetéről és intézéséről, áru visszaküldése.
A kosara üres.
Már itt is van! Érzi a grillezett hús, gyümölcs és zöldség illatát? A grillezés egy közkedvelt nyári tevékenység, amely összehozza az embereket, és örömet szerez a finom ételek által. Ha pedig azon gondolkodik, hogy mit grillezzen egy ünnepségre vagy csak úgy szórakozásból, van néhány tippünk és receptünk, amelyek mindenkinek tetszeni fognak!
Akár faszenes vagy brikettes kerti grillje van, akár kompakt elektromos grillje, biztosan érdekli, hogy mit lehet rajta grillezni. Vannak tippjeink a hús szerelmeseinek, de vegetáriánusoknak és vegánoknak is. Mindenki élvezni fogja grill receptjeinket!
A grillezés klasszikusa a hús – lehet marhahús, sertéshús, csirke vagy hal. Próbálja ki például a pácolt csirkeszárnyakat, amelyek remek előételként szolgálnak, de főételként is ideálisak. Nagyon finomak a grillezett halak is friss fűszernövényekkel. A marhahús kedvelőinek ajánljuk a szaftos ribeye steaket, amelyet grillezés után elég csak borssal és sóval ízesíteni.
SANITINO tipp: Ne felejtse el a húst grillezés előtt legalább 30 percig szobahőmérsékleten pihentetni!
A grillezett sajtok igazi csemegének számítanak. Próbálja ki a hermelint, a halloumit vagy a camembert. Grillezés előtt megkenheti páccal, és fóliába csomagolhatja, hogy megakadályozza a szivárgást. Nagyszerű ízük van áfonya- vagy szilvaszósszal. A grillezett sajtot előételként, de főételként (például zöldségsalátával) is tálalhatjuk.
A grillezett zöldségek nemcsak egészségesek, de finomak is. Kiegészítheti vele a húsos ebédet, de akár önálló fogásként is tálalhatja. Nem csak vegetáriánusok és vegánok fogják szeretni. Milyen zöldségeket érdemes grillezni? A kedvelt fajták közé tartozik például a paprika, a cukkini, a padlizsán, a burgonya, a sárgarépa, a zeller, a spárga, a kukorica, a koktélparadicsom, a póréhagyma vagy a zöldhagyma. És hogyan kell elkészíteni a zöldségeket, hogy tökéletesek legyenek?
A megmosott zöldségeket vágja megfelelő darabokra, kenje meg olívaolajjal, és ízesítse fűszernövényekkel.
Ha most azon tűnődik, milyen gyümölcsöket tehet a grillre, van néhány tippünk. Népszerűek például az ananászszeletek, az őszibarack, a dinnye vagy a banán. A gyümölcsökben található cukornak köszönhetően grillezés közben karamellizált ízt kapnak. A grillezett gyümölcsök kiegészíthetik a hús ízét, vagy remek frissítő desszertet alkothatnak - esetleg egy gombóc vaníliafagylalttal és egy kis fahéjjal. Nyami!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágja a cukkinit és a padlizsánt karikákra vagy szeletekre. Egy tálban keverje össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és a kakukkfüvet. Kenje meg a cukkini és a padlizsán mindkét oldalát ezzel a keverékkel, és grillezze 5 percig mindkét oldalon. Tálalás előtt szórjuk meg rozmaringgal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, megkenjük olajjal, és megszórjuk fűszerekkel. Húzza őket nyársra, és grillezze, amíg aranybarnára sülnek. A kész gombákat megszórhatja balkán- vagy kecskesajttal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tisztítsa meg a gombát, és kanalazza ki a belsejét. A gomba belsejét a kékpenészes sajttal, az olajjal és a fűszerekkel alaposan keverje össze. Töltse meg a gombafejeket ezzel a keverékkel, és grillezze aranyszínűre.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzze a kukoricát vízben körülbelül 5-7 percig. Ezután kenje meg vajjal, és grillezze körülbelül 5 percig, amíg enyhén megbarnul. Tálalás előtt szórja meg apróra vágott fűszernövényekkel, sóval és borssal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy lábasban keverje össze az összes hozzávalót, lassan melegítse fel, és alaposan keverje el, hogy a keverék ne csomósodjon össze. Lehűlés után a keverékkel bekenheti a bordákat, marhasteakeket vagy más grillezendő húsokat.
Az ünneplés tervezésekor fontos a változatosságra gondolni. A fent említett recepteken kívül még ilyen dolgokat is készíthet például:
A grillezés számtalan lehetőséget kínál arra, hogy mit grillezzen. Akár a húst, a zöldséget, a sajtokat vagy a gyümölcsöket részesíti előnyben, mindig talál valamit, ami örömet szerez az ízlelőbimbóinak. Ne felejtsen el kísérletezni a különböző grillreceptekkel, és fedezze fel az új ízeket!